Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerry boven Bush in peilingen

29 apr 04

President Bush zakt steeds verder weg in de peilingen in de aanloop naar de Amerikaanse presidentverkiezingen in november. Volgens een peiling van CBS en de New York Times stond de Democratische kandidaat John Kerry woensdag op 46 procent van de stemmen, Bush op 44 procent. Dat wil zeggen als de onafhankelijke kandidaat Ralph Nader niet mee zou doen.

Niet eerder gaven zo weinig Amerikanen aan op Bush te zullen stemmen om hem een tweede ambtstermijn te geven. De peiling werd tussen vrijdag en dinsdag gehouden onder 1042 Amerikanen verdeeld over het land. Volgens analisten blijkt dat de oorlog in Irak de waardering voor Bush doet verminderen. Nog nooit waren de cijfers zo laag voor Bush. Van de ondervraagden vindt 46 procent dat hij het goed doet als president, 41 procent staat achter zijn politiek inzake Irak en 40 procent keurt zijn aanpak van het buitenlands beleid goed.

De afgelopen tijd is er hevig gevochten in Irak en zijn er veel aanslagen gepleegd. Deze maand zijn al meer dan 115 Amerikaanse soldaten gedood.

(Bron: ANP/RTR)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief