Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Neef vraagt vrouw Dutroux te stoppen met leugens

6 mei 04

Een 55-jarige neef van Dutroux' ex-echtgenote Michelle Martin heeft haar donderdag tijdens het proces van Aarlen gevraagd te stoppen met liegen. "Alleen zij kan nog die ommekeer maken en de waarheid vertellen", aldus de neef, die vindt dat zijn nicht "zich telkens weer wentelt in een slachtofferrol".

De man zegt Martin niet te kunnen vergeven voor wat zij heeft gedaan. In 1992, toen Dutroux net vervroegd was vrijgelaten voor een vijftal verkrachtingen, ontkende Martin al alle feiten. "Ze leek buiten de realiteit te leven."

Een 46-jarige nicht zegt dat Martin zich toen wel schaamde voor wat was gebeurd, maar ook zij heeft nu afstand van Dutroux' ex-vrouw genomen. "Zij is mijn nicht niet meer. Ik ben met heel mijn hart bij de ouders van de slachtoffers." Martin zelf heeft altijd volgehouden dat ze sinds haar omgang met Dutroux volledig "in de ban" van hem is. "Toen ik hem leerde kennen, leek het wel alsof ik een sekte binnenstapte", aldus Martin.

De familieleden van Martin hebben uitdrukkelijk gevraagd niet bij naam te worden genoemd. Een vroegere buurvrouw van Dutroux verklaarde donderdag overigens dat hij spontaan bij haar aanbelde toen ze ziek was, met de vraag of hij boodschappen voor haar kon doen. Daarbij ging hij ook slaapmiddelen voor haar halen. Volgens de buurvrouw zei hij toen: "Ha, slaapmiddelen, u moet eens weten".

Dutroux gebruikte veelvuldig slaapmiddelen om slachtoffers te verdoven. Een vroegere collega omschreef Dutroux als een werknemer die moeite had de regels op het werk te respecteren. Dutroux was zeventien jaar toen hij bij het bedrijf werkte. Hij had zijn collega's verteld wees te zijn. "Het was een kleine jongen die verloren liep in een wereld van volwassenen", aldus de collega.

(Bron: ANP/BELGA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief