Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Politie opent onderzoek naar wandeldrama

7 mei 04

De Guardia Civil heeft een justitieel onderzoek geopend naar de oorzaken van het ongeluk met de Nederlandse wandelaars in de Sierra Nevada. De burgerpolitie houdt alle betrokkenen voorlopig in Spanje. Ook de vliegreis van de twee vrouwen die vrijdag huiswaarts wilden keren, is afgezegd. Dat heeft een zegsman van de ANWB Alarmcentrale vrijdag gezegd.

Het team van hulpverleners vreest dat de autoriteiten een spoedige terugkeer van het gezelschap niet toelaten. Ze gaan er van uit dat het gezelschap in ieder geval tot maandag in Granada moet blijven. Getuigen die zich niet beschikbaar houden voor de politie riskeren arrestatie, aldus de ANWB.

Het hulpteam heeft het bericht met gemende gevoelens ontvangen. Om de aansprakelijkheid te bepalen is een goed politieonderzoek nodig, legt de woordvoerder uit. ,,Maar voor de verwerking van de slachtoffers is het beter om snel thuis te zijn.''

De Nederlandse consul in Granada heeft zijn hulp toegezegd aan de autoriteiten om ervoor te zorgen dat het justitieel onderzoek zo snel mogelijk is afgerond. Het gaat volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dan vooral om praktische zaken. De consul onderhoudt ook contact met de slachtoffers.

De Guardia Civil wil nog niet spreken van een strafrechtelijk onderzoek. De politie heeft niemand aangemerkt als verdachte. Een woordvoerder sluit niet uit dat in de loop van vrijdag, als de eerste getuigenissen zijn afgenomen, een aantal Nederlandse toeristen naar huis kan.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief