Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederlandse toeristen maandag voor Spaanse rechter

8 mei 04

De Nederlandse toeristen die afgelopen week tijdens een bergwandeling in Zuid-Spanje in de problemen raakten, moeten maandag voor de rechter een verklaring afleggen. Het is daarna aan de rechter om te besluiten of de toeristen naar Nederland kunnen terugkeren.

Dat heeft de perswoordvoerder van de Guardia Civil in de stad Granada zaterdag gezegd. De zegsman liet weten dat de Nederlanders niet langer in Spanje worden gehouden dan strikt noodzakelijk is. Hij zei dat de vrouwelijke gids van de groep zaterdag nog door de Guardia Civil wordt verhoord over de tocht waarbij drie Nederlanders omkwamen.

De woordvoerder noemde het "onbegrijpelijk" dat de groep in slecht weer met lage temperaturen de berg Mulhacén opging. "De meest ervaren bergbeklimmers zouden het niet hebben gedaan."

De Guardia Civil hoorde vrijdag de Nederlanders die aan de excursie deelnamen. Naar aanleiding van de afgelegde verklaringen besloot de rechter in Granada tot een gerechtelijk vooronderzoek naar de kwestie.

De stoffelijke resten van de omgekomen Nederlanders liggen in het Medisch Instituut van Granada voor autopsie. Het is nog niet bekend wanneer de lichamen naar Nederland kunnen worden getransporteerd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief