Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jurylid proces-Dutroux vervangen na dreiging zelfmoord

13 mei 04

Op het proces-Dutroux is donderdag grote consternatie ontstaan over een jurylid die dreigde zichzelf om het leven te brengen. Hij zou zich tijdens het proces partijdig hebben opgesteld en moest het proces verlaten. Dat wilde het jurylid niet. De man is uiteindelijk op grond van medische redenen toch uit de jury gezet.

De advocaat van medeverdachte Michel Lelièvre, mr. Slusny, wilde de man uit de jury laten zetten, omdat hij zich in een vraag partijdig of niet objectief zou hebben getoond. Het jurylid vroeg Lelièvre of hij geen spijt had van zijn daden. Daar zou hij volgens Slusny aan hebben toegevoegd dat Lelièvre niet de indruk gaf spijt te hebben.

Toen het jurylid werd gevraagd het proces te verlaten, barstte hij in tranen uit. Vervolgens riep hij dat hij zich thuis met een karabijn "een kogel door het hart zou jagen", als hij inderdaad weg zou moeten. De man ontkende overigens dat hij de bewuste woorden had uitgesproken.

De procesgang werd voor enige tijd stilgelegd. Ook andere juryleden reageerden zeer emotioneel, omdat tussen hen inmiddels een stevige band is ontstaan. Eerder zijn al twee plaatsvervangende juryleden van het proces verwijderd, omdat zij in hun vraagstelling te partijdig zouden zijn geweest.

Donderdagavond werd overigens Michel Lelièvre zelf onwel. Een medisch team kwam ter plaatse om hem in de rechtbank te verzorgen.

(Bron: ANP)

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief