Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Advocaat prinselijk paar in actie tegen beelden Amalia

14 mei 04

De advocaat van prinses Máxima en pins Willem-Alexander onderneemt stappen tegen SBS6 en een website in Argentinië. Eerstgenoemde zond donderdag ondanks een waarschuwing van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) privé-beelden van het paar uit, afkomstig uit de gestolen digitale camera van Máxima.

Volgens de woordvoerder van de RVD was de omroep gewaarschuwd dat niet te doen. Toch werden de beelden in het programma Shownieuws uitgezonden. Welke stappen de advocaat gaat nemen, is nog niet bekend.

Koningshuisminnend Nederland kon zich vrijdag op eenvoudige wijze verlekkeren aan beelden van prinses Amalia en moeder prinses Máxima. Via de Argentijnse website www.americatv.uol.com.ar zijn video-opnamen te zien uit de gestolen camera van de prinses.

Op het filmpje is te zien hoe Máxima liefdevol haar dochtertje koestert. Amalia is redelijk goed in beeld. Niet te zien is wie de opnames heeft gemaakt. Op sommige beelden is alleen Amalia te zien. Andere tonen ook Máxima. Verder zijn er beelden uit waarschijnlijk de tuin van hun huis in Wassenaar.

In het filmpje, dat zo'n vijf minuten duurt, is ook prins Willem-Alexander twee keer te zien. Máxima praat tegen haar baby zoals ieder andere moeder dat ook zou doen. "Wie is dat mooie dikkertje van mamma?", vraagt zij bijvoorbeeld. "Oh, wat ben jij toch een mooi kindje", zegt ze.

De RVD maakte donderdag bekend dat de videocamera van prinses Máxima bij een bezoek aan Argentinië is gestolen. Begin deze week kwamen Willem-Alexander en Máxima terug van een bezoek aan dat land. Zij waren daar om het huwelijk van een goede vriend van de prinses bij te wonen.

De Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft juridische stappen genomen tegen Argentijnse media die de privé-opnames verspreiden.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief