Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'AIVD volgt 150 moslims dag en nacht'

15 mei 04

Poltie, justitie en de veiligheidsdienst AIVD houden in Nederland 150 mogelijke moslimterroristen dag en nacht in de gaten. Dat meldt de Volkskrant.

Woordvoerders van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en het openbaar ministerie hebben volgens de krant bevestigd dat tientallen moslims dag en nacht worden geschaduwd. Met het kabinet is afgesproken dat bij het geringste vergrijp politie en justitie direct optreden. Het kabinet heeft op de intensieve samenwerking aangedrongen vlak na de bomaanslagen in Madrid op 11 maart dit jaar.

De honderdvijftig risicopersonen zitten verspreid door het hele land. Sommigen van hen zijn al eens opgepakt omdat ze werden verdacht van voorbereiding van terreuraanslagen. Maar zij konden niet worden vervolgd omdat informatie van de AIVD niet als bewijsmateriaal in de rechtszaal mag worden gebruikt. Minister Donner van Justitie wil daarom voortaan dergelijke informatie als bewijs laten aanvaarden.

Eind april schreef de veiligheidsdienst in het jaarverslag dat de aanpak van moslimterreur moeilijk is te bestrijden. De dreiging van aanslagen zal nog jarenlang deel uitmaken van de Nederlandse samenleving, luidde de verwachting van de AIVD.

Bij de AIVD werken zo'n duizend mensen. Het kabinet besloot onlangs opnieuw de veiligheidsdienst uit te breiden.

(Bron: nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief