Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Actrice Mary Dresselhuys overleden

19 mei 04

De actrice Mary Dresselhuys is woensdagochtend in alle vroegte in haar slaap overleden. Ze stierf om kwart over een in haar huis in Amsterdam. Dat heeft Stage Holding van Joop van den Ende meegedeeld.

Dresselhuys, die tot op hoge leeftijd actief was en overal en altijd volle zalen trok, was 97 jaar oud. Ze gold vooral als de grande dame van de komedie.

Waar en wanneer Dresselhuys wordt begraven of gecremeerd, is nog niet bekendgemaakt. Zeker is dat het in besloten kring zal
gebeuren.

Mary Dresselhuys was enkele weken terug nog bij een voorstelling van Telkens weer Het Dorp, bestaande uit liedjes van Friso Wiegersma. ,,Met haar dochter Petra. Toen was ze nog heel monter, hoor, voor haar doen'', aldus Wiegersma.

De tekstschrijver en costumier kleedde Dresselhuys voor verscheidene stukken. ,,Het is niet in de wieg, maar toch altijd jammer. Ze was een icoon voor de toneelmensen van mijn generatie.
Zoals zij speelde, met die fantastische timing, een soort acteren die misschien wel niet meer bestaat. En je kon ook reuze met haar lachen.''

Dresselhuys bleef de ontwikkelingen in de toneel- en musicalwereld nauwgezet volgen. Tot enkele jaren geleden was ze bij veel premières, maar de laatste tijd werd dat minder.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief