Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vader Dutroux-slachtoffer: Nihoul niet schuldig

24 mei 04

Michel Nihoul is volgens de vader van Dutroux-slachtoffer Eefje Lambrecks niet schuldig aan de ontvoering van meisjes. Dat heeft Lambrecks' advocaat mr. Vercraeye maandag gezegd tijdens het proces-Dutroux. Vercraeye zal ook zijn eis voor schadeloosstelling door Nihoul ook weer intrekken.

Jean Lambrecks is daarmee de eerste ouder die openlijk stelt dat de Brusselse zakenman en vierde verdachte in het proces onschuldig is. Nihoul staat op het proces in Aarlen terecht voor drugshandel en betrokkenheid bij de ontvoering van de overlevende slachtoffers Sabine en Laetitia.

De ouders van Eefjes vriendin en ander Dutroux-slachtoffer An Marchal lieten maandag via hun advocaat weten dat zij wel zijn overtuigd van de schuld van Nihoul bij de ontvoeringen. Mr.
Vercraeye stelde maandag overigens dat de drie andere beschuldigden Marc Dutroux, Michel Lelièvre en Michelle Martin alle drie "even schuldig zijn". Hij verlangt voor hen de maximale straf.

De komende dagen mogen de advocaten van de andere slachtoffers en hun nabestaanden reageren op de getuigenverhoren, die vorige week werden afgesloten. Dan komt ook mr. Savelkoul aan het woord, de raadsman van Eefjes moeder. De gescheiden ouders Lambrecks hebben zich allebei apart zogeheten burgerlijke partij gesteld als slachtoffer. Daardoor krijgen zij toegang tot alle processtukken en kunnen zij de verdachten bij een veroordeling ook om een
schadevergoeding vragen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief