Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Aanklager acht alle verdachten zaak-Dutroux schuldig

26 mei 04

Niet alleen Marc Dutroux is schuldig aan de kindermoorden en -ontvoeringen. Ook de Brusselse oplichter Michel Nihoul was betrokken bij de 'bende Dutroux', hebben de openbare aanklagers woensdag betoogd in het proces-Dutroux.

De ex-echtgenote van Dutroux, Michelle Martin, is volgens de aanklagers minder onschuldig dan ze zich voordoet. Uit seksvideo's blijkt dat zij degene is die bevelen geeft, zo hield openbaar aanklager Bourlet de rechter en de jury voor. Donderdagmorgen zet hij zijn requisitoir voort.

Volgens Bourlet is de verantwoordelijkheid van Dutroux 'verpletterend'. Hij komt als het aan hem ligt in aanmerking voor alle verzwarende omstandigheden die het Belgisch strafrecht kent.

Donderdag beginnen de advocaten van Dutroux aan de verdediging. De pleidooien van de verdedigers van alle vier verdachten kunnen een week in beslag nemen. De uitspraak wordt niet voor het weekeinde van 12 juni verwacht.

Woensdagmorgen was het nog de beurt aan een van de advocaten van de nabestaanden, Fermon. Hij kwam met de lezing dat de vier verdachten wel degelijk een bende vormden, die zich naast autozwendel en drugs ook wilde bezighouden met mensenhandel.

(Bron: ANP/BELGA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief