Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Veiligheidsmaatregelen EK-openingswedstrijd vallen mee

12 jun 04

De afgekondigde veiligheidsmaatregelen rond het Dragao-stadion in Porto blijken in de praktijk mee te vallen. De Portugese overheid zou naar aanleiding van de arrestatie van vijftien Arabieren in de tweede stad van Porto zeer streng controleren rond het stadion. Daar wordt zaterdagmiddag om 18.00 de openingswedstrijd van het EK tussen Portugal en Griekenland
gespeeld.

De politie in Portugal heeft rond Estadio Dragao een zone van ongeveer 500 meter getrokken, die wordt afgeschermd door hekken. Alleen met een geldig toegangsbewijs mogen supporters de directe omgeving van het stadion betreden. Daarnaast worden alle tassen gecontroleerd. Alleen de officiele wegen naar het stadion zijn geblokkeerd. De straten in de oude wijken laat de politie ongemoeid.

Bij de daadwerkelijke ingang van de arena worden fans opnieuw gecontroleerd. Elke toeschouwer wordt gefouilleerd en de tassen worden wederom oppervlakkig nagekeken op mogelijke onregelmatigheden. De kaarten worden vervolgens elektronisch gecheckt op geldigheid.

Verder cirkelen rond het stadion helikopters en is er veel politie op de been, die overigens zeer vriendelijk te werk gaat. In de directe omgeving van Dragao staan tientallen ambulances opgesteld.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief