Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jury zaak-Dutroux maandagochtend in beraad

14 jun 04

De jury in de zaak-Dutroux is maandagochtend in beraad gegaan. De vier mannen en acht vrouwen trokken zich terug in een legerkazerne in de plaats Stocken, vlak bij Aarlen, om zich over de 243 schuldvragen te buigen. De juryleden mogen geen contact hebben met de buitenwereld tot ze op alle vragen over schuld en onschuld hebben geantwoord.

De Belgische media schatten dat de beraadslagingen tot woensdag of zelfs donderdag kunnen duren. Maar het is ook mogelijk dat de uitspraak van de jury al maandagavond of dinsdag volgt. Daarna doen de juryleden samen met de rechters uitspraak over de strafmaat. Dat gebeurt waarschijnlijk volgende week. Het proces tegen Dutroux en verscheidene medeverdachten begon op 1 maart.

Een van de interessantste vragen waar de jury zich over uitspreekt, is de vraag of ook Dutroux' medeverdachte Michel Nihoul betrokken was bij de ontvoering van het meisje Laetitia Delhez in 1996. Daarmee staat of valt de theorie dat er een netwerk van pedofielen achter de ontvoeringen en het misbruik zat. Bij het staken van de stemmen gaat de beschuldigde vrijuit.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief