Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

FNV leert weer actievoeren

15 jun 04

De FNV maakt zich op voor grotere acties tegen de veranderingen in de sociale zekerheid. De grootste vakcentrale van Nederland is bezig zich daarvoor bij te scholen. Dat heeft T. Heerts, FNV-bestuurder sociale zekerheid, dinsdag gezegd.

"De verschillende FNV-bonden gaan meer samenwerken. We moeten weer leren om actie te voeren", stelde Heerts. Na acties in Rotterdam en Amsterdam, kwamen dinsdag ongeveer tweehonderd leden van onder andere FNV Bouw en Abvakabo FNV in Den Haag bijeen.

"Nu is het allemaal nog kleinschalig, maar het is tijd voor de noodrem. We gaan de activiteiten opbouwen", aldus Heerts. De FNV is tegen de veranderingen in de WW en de WAO en hekelt het afschaffen van het vroegpensioen.

Met het dumpen van vijftien etalagepoppen in een 'WAO-container' en een 'Bijstand-container' protesteerde de vakcentrale dinsdag tegen de plannen van het kabinet over het nieuwe WAO-stelsel. De FNV hield de actie, compleet met vuurspuwers, met ongeveer tweehonderd van zijn leden op Het Plein voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.

Volgens de FNV voelen WAO'ers zich gedumpt door de strengere eisen die het kabinet wil stellen aan een WAO-uitkering. Veel arbeidsongeschikten dreigen daarom terug te vallen naar het bestaansminimum in de bijstand, aldus de vakcentrale. De Eerste Kamer debatteert dinsdag over de voorstellen van het kabinet.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief