Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdonk vindt bedreigingen ontoelaatbaar

18 jun 04

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie vindt de bedreigingen aan haar adres "heel ernstig" en "ontoelaatbaar". Ze begrijpt dat mensen kritiek hebben op het beleid, maar vindt het niet kunnen dat mensen dat op deze manier uiten.

Ze zei dat vrijdag na afloop van de ministerraad. Het kabinet heeft zijn afschuw uitgesproken over de bedreigingen. Verdonk is geschrokken, maar legt niet direct een link met het taartincident destijds van Pim Fortuyn. "Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen daar meteen aan moeten denken."

De ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) wilden niets zeggen over de persoonsbeveiliging die Verdonk nu krijgt en of die is aangescherpt. Vice-premier Zalm zei dat maatregelen zijn genomen om haar beveiliging zo optimaal mogelijk te laten zijn. Politie en justitie doen nu onderzoek naar de nieuwe telefonische bedreigingen voor Verdonk.

Remkes vindt het een schande dat er weer een politicus wordt bedreigd. "Het gaat niet om het beleid van Verdonk. Het is kabinetsbeleid dat langs alle democratische wegen is vastgesteld." Ook Donner is bezorgd over de incidenten. "We moeten daar niet lichtvaardig over doen. We nemen het serieus."

Dat de twee actievoersters die ketchup naar Verdonk gooiden, zijn vrijgelaten kan de minister van justitie niet helpen. Dat besluit is genomen door de rechter-commissaris en daar heeft hij niets over te zeggen, aldus Donner vrijdag.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief