Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Algerijnse terroristenleider gedood

20 jun 04

Het Algerijnse leger heeft in een vuurgevecht Nabil Sahraoui, een belangrijke terroristenleider gedood. De aanvoerder van de GSPC, een van de best georganiseerde militante vezetsbewegingen in Algerije, onderhield volgens Washington banden met terreuroganisatie al-Qaeda.

De GSPC, de Salafistische Groep voor Prediking en Strijd, wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de ontvoering van een aantal westerlingen vorig jaar in de Sahara, onder wie de Nederlander Arjan Hilbers. De westerlingen kwamen in augustus vrij.

Behalve Sahraoui, die ook bekend stond als Abu Ibrahim Mustapha, zouden ook vier andere militante strijders door het Algerijnse leger zijn gedood. Onder hen bevond zich ook een van zijn vervangers, Abi Abdelaziz, alias Okacha el-Para.

De dood van Sahraoui wordt gezien als een grote overwinning in de strijd van de regering tegen het terrorisme. Sahraoui stond bekend om zijn enorme wreedheid.

De strijd van de GSPC en de Gewapende Islamitische Groep begon in 1992 en heeft al zeker 150.000 mensen het leven gekost.

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief