Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Steun voor illegalenbeleid Verdonk

21 jun 04

Een meerderheid van de Tweede Kamer staat in grote lijnen achter het illegalenbeleid van minister Verdonk om actiever op te treden tegen criminele illegalen. Dat bleek tijdens de behandeling van haar illegalennota.

De minister van Integratie wil hogere boetes voor bedrijven die illegalen in dienst hebben. Ook wil ze extra cellen om hen op te sluiten.

PvdA en VVD willen criminele illegalen sneller ongewenst verklaren, zodat ze kunnen worden uitgezet. De VVD wil dit ook doen met illegalen die te horen hebben gekregen dat ze het land moeten verlaten. Het CDA wil als enige fractie illegaliteit op zich strafbaar stellen.

Huisjesmelkers
VVD en PvdA wensen een hardere aanpak van huisjesmelkers dan het kabinet voorstaat. Onteigenen van woningen gaat het kabinet nog te ver. De PvdA en GroenLinks vinden dat dit makkelijker moet kunnen worden als er sprake is van overlast.

Het Kamerlid Vos (GroenLinks) vindt dat de plannen van Verdonk te veel zijn gericht op de aanpak van de illegalen en onvoldoende op degenen die van de illegalen profiteren. SP'er De Wit hoopt op een humane aanpak van het probleem.

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief