Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee lijken gevonden bij kasteel Fourniret

3 jul 04

Speurders van de Franse en de Belgische justitie hebben de stoffelijke resten van twee personen gevonden bij het kasteel Satou in Noord-Frankrijk dat eigendom is geweest van Michel Fourniret.

Het gaat om de lichamen van de 12-jarige Belgische Elisabeth Brichet en de 22-jarige Franse studente Jeanne-Marie Desramault. Beiden werden vermist sinds 1989. Procureur-generaal Yves Charpenel uit Reims heeft dit bekendgemaakt.

Michel Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier waren aanwezig bij de graafwerkzaamheden bij hun voormalige woning. Ze hebben onafhankelijk van elkaar de lokatie van de graven prijsgegeven.

'Schat'
Elders, in het Belgische arrondissement Dinant, is een deel van de 'schat' van Fourniret gevonden. Olivier had tijdens een verhoor eerder deze week aangegeven waar Fourniret circa honderd gouden munten had verstopt.

Het geld is afkomstig van de Franse links-extremistische groepering Action Directe. Fourniret zat samen met de leider van de groep in de cel en verkreeg het geld nadat hij de vrouw van zijn celgenoot had vermoord.

Monique Olivier

Fourniret en zijn vrouw zijn inmiddels officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens de ontvoering en opsluiting van Elisabeth Brichet, die in 1989 nabij Namen in het zuiden van België verdween.

De vrouw van Fourniret, Monique Olivier, heeft de zaak in een stroomversnelling gebracht. Na afloop van het proces-Dutroux bracht ze justitie in België op de hoogte van de activiteiten van haar man.

Moorden
Volgens haar zou hij zeker tien moorden hebben gepleegd. Fourniret, een voormalige boswachter en schoolopzichter, heeft inmiddels negen moorden bekend.

Zijn slachtoffers waren vooral kinderen en jonge vrouwen. Zeven slachtoffers zou hij ook hebben misbruikt.

Verkrachting
In het verleden heeft Fourniret in Frankrijk vastgezeten voor verkrachting. Toen hij zijn celstraf had uitgezeten, verhuisde hij in 1993 naar België.

Vorig jaar ontvoerde Fourniret een 13-jarig meisje. Zij wist te ontsnappen waarop Justitie in België de man arresteerde.

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief