Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sharon dreigt met bombardementen Gaza

5 jul 04

De Israëlische premier Sharon dreigt de Gazastrook te bombarderen als de Palestijnen raketten blijven afvuren op Israël. Sharon overweegt de strook in maart 2005 te ontruimen. Als de raketaanvallen dan doorgaan, zullen we op eenzelfde wijze reageren, aldus de premier.

Israëlische troepen zoeken al een week in het noorden van de strook naar lanceerbases van relatief simpele projectielen met een beperkte reikwijdte, door de Palestijnen Qassam-raketten genoemd. Er werden zondag vijf raketten afgevuurd, vier naar Israël en één richting een joodse kolonie in de strook. Er vielen geen slachtoffers.

In het noorden van de Gazastrook schoten Israëlische soldaten een Palestijnse jongen dood. Medische hulpdiensten lieten weten dat de jongen dodelijk werd getroffen toen de bezettingsmacht het vuur opende op stenen gooiende jongeren bij Beit Hanun. Daar zoeken Israëli's intensief naar de Qassem-projectielen.

Er zijn tijdens de zoekacties naar de raketten al zeker zeven Palestijen doodgeschoten. Zaterdag schoten militairen er een 9-jarig jongetje dood dat een ijsje ging kopen. Hij werd volgens familieleden twintig meter van zijn huis dodelijk getroffen door Israëlische kogels.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief