Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Annan wil einde Palestijnse crisis

20 jul 04

VN-topman Annan heeft de Palestijnen opgeroepen snel een einde te maken aan de bestuurscrisis. Volgens hem wordt er nu te weinig gedaan om de problemen in de Gazastrook op te lossen, terwijl dat hard nodig is.

De Palestijnse leider Yasser Arafat benoemde eind vorige week zijn neef Mussa Arafat tot hoofd van de veiligheidsdiensten, maar moest die beslissing gisteren onder zware druk terugdraaien.

Duizenden Palestijnen waren de straat opgegaan om tegen de aanstelling van het familielid te protesteren. Zij noemden hem "het symbool van de corruptie binnen de Palestijnse Autoriteit". Premier Qurei wil nog steeds met ontslag, maar Arafat weigert dat te accepteren.

Israëlische militairen hebben vannacht vanuit helikopters beschietingen uitgevoerd op het Palestijnse vluchtelingenkamp Shati in de buurt van Gaza-Stad. Het doelwit was onder meer het huis van de Palestijnse leider Abed Quka, de lokale leider van de militante groepering 'Het Volksverzet'. De woning werd gisteren ook al enkele keren beschoten. Quka raakte toen gewond.

Bij de beschietingen van vannacht zijn enkele gewonden gevallen. Er zouden verschillende huizen in brand staan.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief