Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Peiling: Kerry nog altijd populairder dan Bush

17 jul 04

De gedoodverfde Democratische presidentskandidaat John Kerry en zijn running mate John Edwards kunnen nog altijd rekenen op meer steun bij de kiezers dan president George Bush en vice-president Dick Cheney. Dat blijkt uit een peiling waarvan The New York Times zaterdag de resultaten publiceerde.

Van de ondervraagden zei 49 procent van plan te zijn op Kerry te stemmen bij de presidentsverkiezingen in november. Bush scoorde 44 procent. De onafhankelijke kandidaat Ralph Nader kwam in deze peiling niet verder dan 5 procent. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat voor het eerst een meerderheid van de Amerikanen van mening is dat de VS weg hadden moeten blijven uit Irak.

51 procent van de ondervraagden zei de militaire campagne ongerechtvaardigd te vinden. In voorgaande maanden was dat rond de 46 procent. Slechts 37 procent van de ondervraagden vindt dat president Bush de oorlog goed heeft aangepakt. 58 procent vindt dat niet. 65 procent van de ondervraagden noemt de situatie in Irak slecht of zeer slecht.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief