Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Piloten vlucht 93 gewaarschuwd voor kaping

23 jul 04

De piloten van 'vlucht 93', een van de op 11 september 2001 gekaapte vliegtuigen, zijn tijdens de vlucht voor terroristen gewaarschuwd. De bemanning van het vliegtuig, dat in de staat Pennsylvania neerstortte, kreeg de mededeling dat twee toestellen in het World Trade Center waren gevlogen.

Dat blijkt uit het verslag van de onafhankelijke Amerikaanse commissie die onderzoek verrichtte naar de aanslagen van 9/11. De Amerikaanse nieuwszender CNN publiceerde vrijdag een reconstructie van vlucht 93 van United Airlines. De piloten van het toestel, dat van Newark (New Jersey) op weg was naar Los Angeles (Californië) kregen om 9.24 uur de waarschuwing: "Pas op voor elk indringen in de cockpit! Twee vliegtuigen hebben het World Trade Center geraakt".

De mogelijk voor een raadsel gestelde piloot Jason Dahl vroeg twee minuten later een bevestiging van de mededeling. Om 9.28 uur vielen de kapers aan, concluderen de onderzoekers uit een plotselinge daling van het toestel, gevolgd door de internationale hulpkreet Mayday uit de cockpit.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief