Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Witte Huis verdedigt opnieuw aanpassing terreuralarm

4 aug 04

Het Witte Huis heeft zich woensdag voor de tweede opeenvolgende dag geroepen gevoeld de recente verhoging van het 'terreuralarm' te verdedigen. Woordvoerder Scott McClellan verklaarde dat de zondag verhoogde alarmfase in Washington, New York en Newark van Code Geel naar Code Oranje mede gebaseerd was op "een nieuwe stroom van inlichtingen die we afgelopen vrijdag onder ogen kregen''. Hij wilde geen details verstrekken, aldus Amerikaanse televisiezenders woensdagavond.

Dinsdag kwam de regering-Bush onder vuur te liggen door mediaberichten dat de inlichtingen die ten grondslag lagen aan de aanpassing van het terreuralarm al jaren oud zijn. De minister van Binnenlandse Veiligheid verklaarde daarop dat er in januari van 2004 nog nieuwe gegevens binnenkwamen van mogelijke terreurdreigingen tegen financiële instellingen. Nu blijken de meest recente inlichtingen van vrijdag te zijn.

Critici van Bush, onder wie ook vooraanstaande Democraten, hebben hem ervan beschuldigd het terreuralarm te gebruiken als politiek middel in de campagne voor zijn herverkiezing.

(Bron: ANP)


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief