Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bankovervallers benutten bezoekjes Bush en Kerry

5 aug 04

Banken in de Amerikaanse stad Davenport in de staat Iowa zullen weinig warme herinneringen bewaren aan de dag dat zowel president George Bush als zijn tegenstander bij de verkiezingen van november, John Kerry, de plaats aandeden. Bankrovers maakten dinsdag gebruik van de campagnes van beide kandidaten en sloegen in drie bankfilialen toe.

De politie van Davenport gaat er van uit dat de overvallers, van wie er een in de kraag werd gevat, profiteerden van het hoge bezoek en de daarmee gepaard gaande veiligheidsmaatregelen. De politie had dinsdag de handen vol aan een toespraak van president Bush die tienduizend mensen trok en een kleinere verkiezingsbijeenkomst van Kerry waar driehonderd ondernemers op afkwamen.

Waarnemers en politici beschouwen de staat Iowa als zogenoemde 'battleground state' waar het er in november om gaat spannen. In 2000 won de Democraat Al Gore de staat met een nipt verschil van 4000 stemmen van George Bush. De Republikeinen zijn er op gebrand dit jaar de staat naar zich toe te trekken.

(Bron: ANP/DPA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief