Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Palestijnse agenten mogen wapens dragen

6 aug 04

Palestijnse politieagenten in bepaalde gebieden van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever krijgen van Israël toestemming om weer wapens te dragen. Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie donderdag bevestigd.

"De Palestijnse politie mag geleidelijk weer wapens gaan dragen. Dit besluit wordt toegepast op een lijst van politiemensen die is opgesteld door Shin Beth", zei de Defensie-woordvoerder. Shin Beth is de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël. De woordvoerder voegde eraan toe dat de politie van de Palestijnse Autoriteit met deze maatregel de toestand van anarchie in de Palestijnse gebieden het hoofd moet kunnen bieden.

Israël verbood enkele jaren geleden leden van Palestijnse veiligheids- en politiediensten om in het openbaar wapens te dragen. Dat gebeurde nadat een groot aantal agenten volgens Jeruzalem betrokken was geraakt bij gevechten tegen het Israëlische leger. De maatregel zal alleen gelden in gebieden die volgens de mening van Jeruzalem geen bolwerken zijn van extremisten.

(Bron: ANP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief