Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Partijvoorzitter krijgt geen toegang tot LPF-fractie

23 aug 04

Partijvoorzitter Belder van de LPF heeft maandagmiddag vergeefs geprobeerd toegang te krijgen tot de kantoren van de LPF-fractie in Den Haag. Belder wilde daar de partij-administratie komen halen, om aan te tonen dat die niet door de FIOD of belastingdienst in beslag is genomen. Hij kwam er echter niet in.

Na een half uur wachten in de hal van het gebouw kreeg de door de pers omstuwde partijvoorzitter van een fractiemedewerkster telefonisch te horen dat "iedereen door de achterdeur was verdwenen". De fractie had eerder in een verklaring afstand genomen van het bestuur. Belder toonde zich teleurgesteld, maar denkt niettemin dat het nog goed komt tussen partijbestuur en fractie.

Volgens Belder bevindt de LPF-administratie over dit en vorig jaar zich in een kast in de LPF-burelen vlak bij het Binnenhof. Door de administratie te voorschijn te halen wilde hij berichten ontzenuwen dat de FIOD beslag zou hebben gelegd op de stukken. De FIOD spreekt die berichten overigens ook tegen.

Belder zei kort voor zijn komst in Den Haag contact gehad te hebben met fractieleider Herben van de LPF. Die zou hebben gezegd dat de fractie weliswaar afstand neemt van de "bestuursperikelen" van de laatste tijd, maar niet van het hoofdbestuur. Volgens Kamerlid Nawijn is dat laatste echter wel het geval.

Belder zei maandag de indruk te hebben dat de fractie van de partij af wil. "Maar als de fractie zich afsplitst is het binnen twee jaar helemaal afgelopen" voorspelde hij. Volgens de partijvoorzitter worden de voortdurende problemen in de LPF vooral veroorzaakt door "invloeden van buitenaf". Daarom denkt hij dat bestuur en fractie wel weer op één lijn zullen komen. "Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief