Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kort geding LPF en Maas tegen Telegraaf van de baan

26 aug 04

Het kort geding van de LPF en vastgoedhandelaar Maas tegen De Telegraaf gaat niet door. De eisende partijen vinden dat voor het grote publiek nu wel duidelijk is dat de FIOD-ECD geen inval heeft gedaan bij de LPF, zoals de krant maandag had gemeld.

Dat zeiden een woordvoerder van Maas en O. Hammerstein, de advocaat van de LPF en Maas, donderdag. Zij hadden elk een schadevergoeding van 50.000 euro en een rectificatie geëist. Bij het artikel, gebaseerd op anonieme bronnen, stond een foto van Maas, een van de financiers van de noodlijdende partij. Het kort geding zou vrijdag dienen voor de voorzieningenrechter in Amsterdam.

"Het is wel duidelijk dat het verhaal in De Telegraaf de grootst mogelijk onzin was", zegt Hammerstein. Wel wil hij in een bodemprocedure nog een schadevergoeding voor de LPF en Maas gaan eisen. Of dat weer een bedrag van 50.000 euro wordt kan hij nog niet zeggen.

De woordvoerder van Maas zegt dat het verhaal over de inval, waarbij de complete administratie van de LPF in beslag zou zijn genomen, de vastgoedhandelaar heeft beschadigd, maar dat de noodzaak van een kort geding niet meer bestaat. "Iedereen weet nu wel dat het verhaal een grote canard was."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief