Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Republikeinse conventie begonnen

30 aug 04

Onder uiterst strenge veiligheidsmaatregelen is maandag in New York de conventie van de Amerikaanse Republikeinse partij begonnen. Hoogtepunt van de vierdaagse bijeenkomst is de toespraak van president Bush donderdagavond waarin hij zijn nominatie als Republikeins kandidaat voor de verkiezingen in november aanvaardt.

Naar verwachting zullen toppolitici en andere aanhangers van Bush vanaf maandag in hun toespraken hun lof uiten over het leiderschap van de president in de strijd tegen het terrorisme. Centraal daarbij staan zijn reactie op de aanslagen van 11 september 2001 en het beleid van de president ten opzichte van Irak.

Bush zelf verwacht dat de strijd tegen het terrorisme door de volgende generatie kan worden gewonnen, als de Amerikanen doorgaan met hun ingeslagen koers. In een interview met de Amerikaanse omroep NBC hamerde hij op de noodzaak van succes in Irak en Afghanistan. ",Als we slagen in Irak en Afghanistan, is dat het begin van het einde voor extremisten", zei hij in het maandag uitgezonden programma Today.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief