Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Meer arrestaties na terreurdreiging

12 sep 04

Minister Donner van Justitie heeft in het tv-programma Buitenhof te kennen gegeven dat er meer arrestaties zijn verricht in verband met mogelijke aanslagen. De doelen zouden onder meer de Tweede Kamer en Schiphol zijn.

De politie arresteerde eind juni al een 18-jarige jongen van Marokkaanse afkomst. Daarna is de bewaking van onder meer het ministerie van Defensie in Den Haag en de inlichtingendienst AIVD in Leidschendam verscherpt.

Samir A. werd opgepakt voor een gewapende roofoverval. Nadat bij hem huiszoeking was gedaan, rezen de verdenkingen dat hij een bomaanslag aan het plannen was. In de woning van de verdachte trof de politie plattegronden van de gebouwen aan, een geluiddemper, twee patroonhouders, een nachtkijker en een kogelwerend vest. Ook werden er stoffen als ammoniak en zoutzuur gevonden en "een leeg flesje citroensap gevuld met stoffen en voorzien van groene bedrading", materiaal om een bom mee te maken.

Destijds was al bekend dat de arrestatie van Samir A. een van de redenen was voor het afkondigen van het terreuralarm in ons land. Dat alarm is nog altijd van kracht. Donner wilde niet zeggen om hoeveel aanhoudingen het gaat. Het Openbaar Ministerie zou daar de komende dagen meer over bekendmaken.

(Bron: nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief