Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Britse 'Batman' gedumpt door vriendin

15 sep 04

De 32-jarige Brit die maandag in Batmankostuum urenlang een richel aan de voorkant van Buckingham Palace in Londen bezet hield, is naar aanleiding van zijn protestactie aan de kant gezet door zijn vriendin. De vrouw zei woensdag in een interview met boulevardblad The Sun dat zij de stunts van haar geliefde meer dan zat was.

Jason Hatch wilde met zijn actie aandacht vragen voor Fathers 4 Justice, een organisatie die zich inzet voor de rechten van vaders die na een echtscheiding hun kinderen niet of nauwelijks mogen zien. Vriendin Gemma Polson (27) steunde hem tot dusver, maar vindt dat de actiegroep zijn leven is gaan beheersen. Ze vindt dat hij te weinig tijd vrijmaakt voor de zeven maanden oude dochter die zij samen hebben.

Hatch heeft nog drie kinderen uit twee eerdere huwelijken. Hij zegt dat hij in de afgelopen drie jaar slechts zes uur met hen heeft kunnen doorbrengen en ijvert voor ruimere bezoekregelingen. Hatch heeft een reeks ludieke protestacties op zijn naam staan, maar is in januari 2002 ook veroordeeld wegens intimidatie omdat hij zijn tweede vrouw had bestookt met sms'jes.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief