Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Miljoenennota uitgelekt aan RTL

15 sep 04

De Miljoenennota, die dinsdag op prinsjesdag wordt gepresenteerd, is in handen gekomen van RTL Nieuws. De zender ging in het nieuws van 19.30 uur uitgebreid in op de inhoud.

Op de website van RTL zijn reeds delen van de Miljoenennota te lezen. RTL Nieuws maakt uit de stukken op dat het kabinet volgend jaar harde bezuinigingsmaatregelen neemt die diep zullen ingrijpen. Er is sprake van een aarzelend herstel in Nederland, maar het gaat nog niet echt goed. Het kabinet schrijft letterlijk dat de maatregelen 'pijnlijk' kunnen zijn, aldus RTL.

Volgens RTL Nieuws blijkt verder uit de nota dat de economische groei uitkomt op 1,5 procent, het financieringstekort komt op 2,7 procent. Het aantal werklozen loopt op, ondanks een fors pakket aan ingrijpende maatregelen. Dit is opvallend omdat het CPB onlangs naar buiten is gekomen met de verwachting dat de werkloosheid zal dalen.

Vrijwel alle Nederlanders moeten economisch gezien inleveren, hoewel het koopkrachtverlies voor ouderen en minima beperkt blijft. Volgens RTL Nieuws moet zelfs het Koninklijk Huis een miljoen euro gaan inleveren. Extra geld wordt gestoken in veiligheid en terreurbestrijding.

Normaal gesproken wordt de Miljoenennota op de vrijdag voor prinsjesdag aan de pers gepresenteerd. Die belooft de stukken niet bekend te maken tot de nota dinsdag in de Kamer is gepresenteerd.

(Bron: nosnieuws.nl)


 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief