Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Politieke beschouwingen met Zalm

22 sep 04

De algemene politieke beschouwingen hebben volgende week dinsdag en woensdag plaats onder leiding van vice-premier Zalm. Dat heeft Tweede-Kamervoorzitter Weisglas woensdag gezegd na afloop van een beraad met de fractievoorzitters. De week daarna zijn de financiële beschouwingen.

De Tweede Kamer wacht dus niet tot premier Balkenende beter is. De minister-president is waarschijnlijk nog twee, mogelijk drie weken ziek. Weisglas vindt het onwenselijk om zo lang te wachten met de algemene beschouwingen. Het risico bestaat dat er dan al overal wordt gediscussieerd over de kabinetsmaatregelen, behalve in de Tweede Kamer, "het hart van de democratie", zelf.

Balkenende moet nog een keer aan zijn voet geopereerd worden, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst. Die operatie is nodig om te zorgen dat de voet weer normaal kan functioneren. Inmiddels is besloten dat vice-premier Zalm maandag de honneurs waarneemt bij de ontvangst van de president van Pakistan. Ook de jaarlijkse EU-top met Aziatische landen in Hanoi wordt door Zalm waargenomen.

Of Balkenende voldoende is opgeknapt om de Israëlische president Sharon te ontvangen is nog niet zeker. De datum van dit bezoek is nog niet definitief vastgesteld. Naar verwachting zou hij medio oktober naar Nederland komen. Ingewijden melden dat Balkenende zich ook op zijn ziekbed nog met zijn werk bezighoudt. Hij onderhoudt via de telefoon en e-mail contact met de bewindslieden en CDA-politici.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief