Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Duizenden fans bij ArenA voor afscheid Hazes

27 sep 04

Duizenden fans hebben zich maandagmiddag al verzameld bij de Amsterdam ArenA om het herdenkingsconcert van de overleden zanger André Hazes bij te wonen. Velen hebben zich uitgedost in een T-shirt van hun held of met de welbekende hoed, die zo typerend was voor de volkszanger.

Ze zingen liedjes van Hazes en wachten onder het genot van een biertje af tot de deuren van het stadion om 18.00 uur opengaan. De eerste fans stonden zondagavond al bij de Amsterdam ArenA.

De politie heeft ongeveer veertig extra agenten op de been om de situatie in de gaten te houden. Indien nodig kan de politie extra manschappen optrommelen. Door de staking bij het GVB rijden er de hele dag geen bussen en metro's naar het stadion en is de politie extra alert op een mogelijke verkeerschaos. "We bekijken de situatie van uur tot uur", aldus de woordvoerster. De ArenA is wel met de trein, de auto en per fiets te bereiken.

De Nederlandse Spoorwegen verwachten maandag ongeveer 30.000 fans van de overleden zanger André Hazes naar de ArenA in Amsterdam te vervoeren. Dat heeft een woordvoerder gezegd.

Diverse artiesten, zoals René Froger, Trijntje Oosterhuis en Blof, geven maandagavond een gratis optreden als eerbetoon aan Hazes. De kist met het stoffelijk overschot van de Amsterdammer wordt op de middenstip van de ArenA geplaatst. De ArenA biedt plaats aan ongeveer 50.000 mensen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief