Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bos: kabinet lijkt op Louis van Gaal

28 sep 04

PvdA-leider Bos verwijt het kabinet 'een Louis van Gaal-mentaliteit': "Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?". "De ministers zeggen dat er niets mis is met het beleid, maar dat het beter moet worden uitgelegd." De leider van de grootste oppositiepartij zei dat dinsdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.

Volgens Bos heeft het kabinet "gewoon een fout verhaal". "En een fout verhaal kun je niet goed brengen", aldus de fractievoorzitter. Hij vindt onder meer dat het kabinet verkeerde argumenten aandraagt om het prepensioen te ontmoedigen."In dit kabinet beslist de VVD over de feiten. En mag het CDA er een verhaal bij verzinnen En dat lukt steeds minder."

Bos kreeg kritiek van CDA-fractievoorzitter Verhagen en VVD-fractieleider Van Aartsen. De regeringspartijen verweten de PvdA dat de "tegenbegroting" van de sociaal-democraten op lange termijn slechter uit zou pakken dan het beleid van het kabinet. De PvdA-tegenbegroting zou minder economische groei en meer werkloosheid met zich brengen.

Bos pareerde deze kritiek door op de valreep van het debat te komen met een nieuw rapport van het Centraal Planbureau. Hij haalde ook uit naar de keinste regeringspartij. Hij hield D66-leider Dittrich voor dat, ondanks mooie woorden over de kenniseconomie, het kabinet "per saldo bezuinigt op onderwijs." Bos noemde onder meer de bezuinigingen op achterstandscholen, vmbo en het verhogen van collegegelden.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief