Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Opnieuw Palestijnen gedood in Gazastrook

9 okt 04

Israëlische militairen hebben zaterdag in de Gazastrook zes Palestijnen gedood. Onder de slachtoffers zijn volgens Palestijnse bronnen drie leden van de radicaal-islamitische Hamas-beweging en twee politiemannen.

Een Israëlische raket maakte zaterdagochtend in Jabalya een einde aan het leven van de Abdel-Raouf Nabhan. De 25-jarige man was een lid van de gewapende tak van Hamas. Bij de aanval raakten drie Palestijnen gewond.

Eerder op de dag kwamen twee Hamas-strijders om bij een vuurgevecht in de noordelijke stad Beit Hanoun. Bij een eerdere raketaanval op het vluchtelingenkamp Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook, kwamen voglens ooggetuigen twee politiemannen om. Een Palestijn werd doodgeschoten toen hij bij Kissufim een grensovergang voor joodse kolonisten naderde.

Het Israëlische leger voert in het noorden van de Gazastrook een van de grootse operaties in vier jaar uit. Het machtsvertoon heeft in anderhalve week al aan bijna honderd personen het leven gekost. Met het militaire optreden wil Israël voorkomen dat grensstadjes vanuit de Gazastrook met raketten worden bestookt.

(Bron: ANP/AFP/RTR/DPA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief