Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van As: LPF-fractie wil andere naam

12 okt 04

De LPF-fractie besluit dinsdag of ze een andere naam kiest. Fractievoorzitter Van As zal tijdens de fractievergadering het voorstel doen om te breken met de LPF. "Dus ook met de naam. We zijn niet voor niets uit die partij gestapt." Hij heeft dat dinsdagmorgen meegedeeld.

Volgens Van As wil het bestuur van de LPF 'praten' over de vraag of de fractie de naam LPF in de toekomst mag blijven gebruiken. De fractievoorzitter zegt daar weinig voor te voelen.

Van As vindt het geen probleem dat fractielid Herben vorige week lid is geworden van de partij LPF. "Hij kan gewoon deel uit blijven maken van de fractie, zolang hij zich houdt aan ons verkiezingsprogramma van vorig jaar."

De LPF-fractie maakte zich eind augustus los van de partij na ruzie. Van As noemt het "ongelofelijk stom" en "niet zo bijdehand" van het bestuur om nu te vragen om een gesprek. "Eerst zetten ze ons een mes op de keel door naar de rechter te stappen, en nu willen ze plotseling praten."

Het partijbestuur spande eerder een kort geding aan tegen de fractie om te voorkomen dat de LPF-fractieleden, na het opzeggen van hun partijlidmaatschap, de naam van de partij nog zouden gebruiken. De rechter stelde het bestuur vorige week in het gelijk.

Het is niet bekend of het partijbestuur van de LPF accepteert dat Herben als lid van de partij deel uitmaakt van een fractie met een andere naam. Het partijbestuur was dinsdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief