Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

De Roy van Zuydewijn is gewoon thuis

18 okt 04

Edwin de Roy van Zuydewijn zit in zijn woning in Frankrijk. "Ik ben gewoon thuis", zei hij vrijdagavond in de uitzending van Barend en Van Dorp. Uit een advertentie die vrijdag in dagblad Trouw stond, kon worden opgemaakt dat prinses Margarita op zoek is naar haar echtgenoot.

De prinses wil van hem scheiden. In Barend en Van Dorp liet De Roy van Zuydewijn weten dat hij verbaasd is over de advertentie en dat Margarita wel degelijk weet waar zij hem kan bereiken. "Ik zit nu in Frankrijk en als ik in Nederland ben, heb ik een aantal adressen en die zijn bij velen bekend, ook bij Margarita." Hij voegde er aan toe: "Ik heb afgelopen woensdag nog uitgebreid met haar gesproken." Voorlopig komt De Roy van Zuydewijn niet terug naar Nederland.

In de advertentie in Trouw rept een deurwaarder van een verzoek van de prinses tot echtscheiding van De Roy van Zuydewijn "zonder bekende woon- of verblijfplaats in of buiten Nederland". Hij wordt daarin verzocht uiterlijk 21 januari te reageren. Volgens een zegsman van het kantoor van gerechtsdeurwaarders is zo'n advertentie wettelijk verplicht als de tegenpartij geen vast adres of een onbekend adres heeft.

Eerder op de dag liet G. Meijers, advocaat van De Roy van Zuydewijn, namens zijn cliënt weten dat Margarita haar man deze week nog heeft gebeld. Bovendien heeft ze zijn postadres en ze weet hem dus ook telefonisch te vinden, aldus Meijers.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief