Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bush houdt kleine voorsprong

18 okt 04

President Bush blijft in de peilingen een kleine voorsprong houden op senator Kerry, maar de Democraat loopt wel iets in. De voorsprong van Bush varieert van 2 tot 4 procentpunten.

Volgens een zaterdag verschenen peiling van Time en Newsweek staat Kerry op 48 procent en Kery op 46 procent. De peiling van De Reuters/Zogby-poll die vandaag is verschenen, laat zien dat Kerry zijn achterstand van 48 tegen 44 procent (volgens de oude peiling van Reuters/Zogby) heeft teruggebracht tot 46-44.

Ralph Nader, de onafhankelijke kandidaat, is goed voor 1 procent. In 2000 kostten de stemmen voor Nader Democraat Al Gore het presidentschap.

De kleinere achterstand voor Kerry is volgens analisten het gevolg van het presidentiële debat van afgelopen woensdag. "Mensen hebben het derde debat op zich in laten werken, en Kerry had een goede dag woensdag", stelt John Zogby van Reuters/Zogby International.

Onder jongere kiezers, van 18 tot 29 jaar, heeft Kerry een flinke voorsprong. Onder de belangrijke katholieke doelgroep gaan de twee kandidaten gelijk op. Zeven procent van de ondervraagden zegt nog niet te weten op wie hij of zij gaat stemmen.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief