Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

ADO-fans voelen zich benadeeld

18 okt 04

De supporters van ADO Den Haag hebben het gevoel dat alleen zij worden aangepakt wegens kwetsende spreekkoren. De Hagenaars menen dat ook fans van andere verenigingen zich schuldig maken aan dergelijke geluiden, maar dat daar niet tegen wordt opgetreden.

Dat heeft de hoofdredacteur van de grootste ADO-fansite geschreven in een brief, die ook aan KNVB-directeur Henk Kesler is gericht. "Als ADO-supporters zullen wij wellicht subjectief de materie bekijken, maar het gevoel bij ons - normale ADO-supporters - is dat er bij andere clubs niet tot nauwelijks wordt opgetreden bij kwetsende of discriminerende spreekkoren. En daar zijn we het uiteraard niet mee eens. Hierdoor worden wij - onterecht - voor de zoveelste keer neergezet als het schuim der aarde en de barbaren van het betaalde voetbal in Nederland."

De redactie van de internetsite wil nu samen met de ADO-supporters ook de fans van de tegenstander in de gaten houden. Kwetsende spreekkoren uit de andere supportersvakken worden opgeschreven en naar de KNVB gestuurd. "Wij hopen dat u dan antwoord kunt geven op de vraag of de waarnemer de spreekkoren heeft genoteerd en welke actie er is ondernomen om die spreekkoren tegen te gaan of te bestraffen", staat in de brief aan Kesler te lezen.

Volgens de ADO-fans maakten ook supporters van diverse andere clubs zich afgelopen weekeinde schuldig aan kwetsende spreekkoren.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief