Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Moeizaam gesprek Van der Knaap met FNV

24 okt 04

Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie heeft vanochtend weinig bereikt in zijn verkennende gesprek met de FNV. De vakcentrale is teleurgesteld dat Van der Knaap geen onderhandelingsruimte bood bij zijn poging de relatie tussen kabinet en vakbonden te herstellen.

Van der Knaap en de FNV-bestuurders Jongerius en Heerts bespraken vanochtend het conflict over onder meer vut en prepensioen, de WAO en de WW. De FNV had gehoopt dat Van der Knaap zou zeggen dat het kabinet ruimte zag om daarover opnieuw te gaan onderhandelen, maar dat is niet gebeurd. De vakbondsacties gaan dan ook gewoon door.

Van der Knaap heeft de FNV-bestuurders wel beloofd dat hij aan minister De Geus zal overbrengen dat de vakbond alleen over een "brede agenda" wil praten. In die agenda moet ook het algemeen verbindend verklaren van CAO's worden opgenomen.

De bewindsman had vrijdag al een tweede ronde van gesprekken met de overige werkgevers- en werknemersorganisaties. De FNV gaf toen te kennen alleen geïnteresseerd te zijn in concrete voorstellen.

Sinds het voorjaarsoverleg in mei mislukte is er niet meer onderhandeld tussen leden van het kabinet en werkgevers en werknemers.

De verkenningspoging van Van der Knaap zit er nu op. Hij zal verslag uitbrengen aan minister De Geus. Er zijn tekenen die erop wijzen dat de minister deze week weer met bonden en werkgevers om de tafel wil gaan zitten.

(Bron: nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief