Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Artsen haasten zich naar Arafat

27 okt 04

Een team van artsen heeft zich woensdagavond gehaast naar het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat in Ramallah. Diens belangrijkste adviseur, Nabil Abu Rudeina, heeft tegenover de pers bevestigd dat Tunesische en Palestijnse medici de zieke president onderzoeken.

Volgens getuigen zijn ook premier Ahmed Qurei en diens voorganger Mahmoud Abas bij de 75-jarige president. De Israëlische radio meldde woensdagavond laat dat Arafat het bewustzijn had verloren, wat werd tegengesproken door een functionaris van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Volgens deze Palestijn, die Arafat woensdagavond had bezocht, is het bericht van de Israëlische radio "niet waar".

Eerder had de Israëlische televisie al gemeld dat de gezondheidstoestand van Arafat was verslechterd. De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Nabil Shaath had dinsdag gezegd dat de president pijn leed door een ernstige ,,buikgriep'', maar dat artsen die eerder deze week uit Egypte en Tunesië waren overgevlogen, verwachtten dat hij zich binnen een paar dagen een stuk beter zou voelen.

Maandag onderging Arafat een endoscopie. Daaruit is volgens Palestijnse functionarissen geen ernstige ziekte gebleken. Shaath zei dat de artsen hebben uitgesloten dat de Palestijnse leider maagkanker heeft.

(Bron: ANP/AFP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief