Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eerste topberaad PLO zonder Arafat

30 okt 04

Voor het eerst sinds de jaren zestig heeft het PLO-bestuur vergaderd zonder president Arafat. De vergadering in Ramallah werd voorgezeten door de tweede man van de PLO, Mahmoud Abbas. Ook premier Ahmed Qurei was aanwezig.

Symbolisch werd ook de stoel van Arafat aangeschoven. "Zelfs in zijn afwezigheid is hij aanwezig. Hij is het fundament van ons politieke systeem en hij is ieder moment bij ons", zei commissielid Ghasan Shakaa.

Volgens een PLO-bestuurslid moet de bijeenkomst bewijzen dat de Palestijnse instituten ook in afwezigheid van de zieke Arafat blijven functioneren. Abbas, die ook bekend staat onder de naam Abu Mazen, riep "alle Palestijnse krachten" op de eenheid te bewaren.

De 75-jarige Arafat is gisteren in een ziekenhuis bij Parijs opgenomen. Het is niet bekend wat hem mankeert. Hij heeft problemen met zijn bloed, wat kan duiden op leukemie. Minister Nabil Shaath van Buitenlandse Zaken zei dat Arafat in goede gezondheid verkeerd. "Tot dusver zijn alle testen positief bevonden en is er geen groot probleem aangetroffen."

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief