Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Extra uitzendingen na moord op Van Gogh

2 nov 04

Nederland 3
21.30 - 23.50 uur: NOVA/NOS Actueel over moord op Van Gogh met om 21.35 en 22.00 uur NOS Journaals. Presentatie: Maartje van Weegen en Jeroen Pauw.

Nederland 2
Vanaf 23.55 uur: NOS-uitzending rondom Amerikaanse verkiezingen. Presentatie: Maartje van Weegen en Ferry Mingelen.

Vanwege de moord op de cineast Theo van Gogh zal er vanavond op Nederland 3 een verlengde uitzending zijn van NOVA/NOS Actueel. De uitzending staat (bijna) geheel in het teken van de moord op Theo van Gogh en van de maatschappelijke onrust en gevolgen die deze aanslag heeft. Er zijn onder meer reacties uit de politiek en de moslimgemeenschap in Nederland te horen. De uitzending begint om 21.30 uur en loopt door tot 23.50 uur. De presentatie is in handen van Maartje van Weegen en Jeroen Pauw.

De NOVA/NOS-uitzending komt vanuit Studio Heideheuvel, waar later die nacht de NOS-uitzending rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaan komt. Aan het begin van de uitzending is een kort extra NOS-Journaal. Om 22.00 uur is het reguliere Journaal te zien. Om 22.20 uur gaat de uitzending dan weer door tot 23.50 uur.

Vanuit dezelfde Studio Heideheuvel begint om 23.55 uur de uitzending rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze uitzending is te zien via Nederland 2 en wordt gepresenteerd door Maartje van Weegen en Ferry Mingelen.

Herdenkingsbijeenkomst De Dam
De herdenkingsbijeenkomst die vanavond vanaf 19.30 uur plaatsvindt op de Dam in Amsterdam naar aanleiding van de moord op cineast Theo van Gogh wordt live uitgezonden op zowel NOS Televisie als NOS Radio.

NOS Actueel doet via Nederland 2 verslag van de herdenkingsbijeenkomst. Burgemeester Cohen van Amsterdam riep eerder vandaag iedereen op om vanavond Van Gogh 'luid en duidelijk' te herdenken. Dus geen stille tocht, maar veel kabaal om iedereen te laten horen dat wat 'hier gebeurt, niet kan in Nederland', aldus Cohen. Als de herdenkingsbijeenkomst langer doorloopt dan tot 20.15 uur, gaat het verslag hiervan verder via Nederland 3.

Het NOS Radio 1 Journaal doet via Radio 1 eveneens live verslag. De uitzending begint om 19.30 uur en gaat door tot uiterlijk 20.40 uur.

Via NOS internet (www.nos.nl ) wordt de bijeenkomst live gestreamd.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief