Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Marokkaanse websites op zwart

2 nov 04

De Marokkaanse website www.maroc.nl is op zwart gegaan in verband met de moord op Theo van Gogh. De site wordt geopend met een zwarte pagina waarin de moord wordt afgekeurd en deelneming wordt betuigd met de nabestaanden van de regisseur.

"Ondanks dat wij fel tegen Van Gogh waren in zijn uitingen tegen de islam, zijn wij uiteraard van mening dat iemand nooit fysiek mag worden aangevallen voor het uiten van zijn mening'', zo staat op de pagina. Er is gelegenheid om een petitie te ondertekenen tegen de moord en er is een forum ingericht waarop mensen "gevoelens en meningen'' kwijt kunnen.

Een collegasite www.maghreb.nl zal over enkele uren ook op zwart gaan. Dat liet mede-oprichter A. Amraoui dinsdagmiddag weten. De site staat vol nieuws over de moord op Van Gogh. Volgens de mede-oprichter regent het reacties van geschokte jonge Marokkanen.
"Iedereen is in shock over deze moordaanslag in de heilige maand ramadan.'' Amraoui vreest dat deze criminele daad van één persoon de hele Marokkaanse gemeenschap zal worden aangerekend.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief