Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gezondheid Arafat gaat vooruit

2 nov 04

De gezondheid van de Palestijnse leider Yasser Arafat verbetert. Hij lijdt niet aan leukemie. Dat hebben artsen van een ziekenhuis in Parijs dinsdag gezegd in een eerste officiële verklaring.

Volgens de verklaring is wel een abnormale samenstelling van het bloed geconstateerd met een hoog aantal witte bloedcellen en een laag aantal bloedplaatjes, maar dit duidt volgens de artsen niet op bloedkanker, aldus de verklaring die werd voorgelezen door een medewerkster van Arafat.

"De eerste testen staan ons toe de hypothese van leukemie uit te sluiten", aldus de verklaring. Volgens de zegsvrouwe is de gezondheid van Arafat de laatste 72 uur flink verbeterd. Arafat was in staat om met zijn artsen en naaste medewerkers te praten, maar hij mag nog geen andere bezoekers ontvangen dan zijn naaste familieleden.

De buitenlandcoördinator van de Europese Unie, Javier Solana, zei dinsdag dat de Palestijnse regeringsinstellingen gewoon blijven functioneren sinds Arafat in het hospitaal ligt. "Ik sta dag en nacht in contact met Parijs en de Palestijnse autoriteiten in Ramallah. Ik kan met tevredenheid zeggen dat de Palestijnse instellingen goed functioneren", aldus Solana, die in Brussel de politieke situatie in het Midden-Oosten met EU-ministers besprak.

Palestijnse regeringsfunctionarissen zeiden dat uit onderzoek is gebleken dat Arafat niet lijdt aan kanker of een andere ernstige ziekte. Het laatste gezondheidsonderzoek wordt eind deze week verwacht, zodat de arten een definitieve diagnose kunnen stellen. De zegslieden zeiden te verwachten dat Arafat nog zeker drie weken in het ziekenhuis moet blijven.

Arafat werd eind vorige week in een ziekenhuis in Parijs opgenomen, nadat hij al enige tijd ernstig ziek was.

(Bron: ANP/Reuters)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief