Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdachte bevriend met Samir A.

2 nov 04

De verdachte van de moord op Theo Van Gogh een vriend is van Samir A., de 18-jarige jongen die in juni is gearresteerd voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Dat meldt het journaal.

In het huis van Samir A. vond de politie plattegronden van onder meer de Tweede Kamer. Dat leidde in juni tot de invoering van het terreuralarm in Nederland.

De verdachte behoort zelf niet tot de groep van 150 die permanent in de gaten wordt gehouden door de inlichtingendienst AIVD. Maar vanmiddag ontdekte justitie wel dat hij er dicht tegenaan zit.

De 26-jarige die verdacht wordt van de moord op Van Gogh heeft een Nederlands en Marokkaans paspoort.

Bij zijn arrestatie werd hij in zijn been geschoten. Hij wordt nog steeds behandeld in een ziekenhuis. Wanneer de politie hem kan verhoren, staat nog niet vast.

Over het mogelijke motief is niets bekend. Hij zou volgens hoofdofficier van Justitie De Wit een keer eerder voor een heel licht vergrijp in aanraking met justitie zijn geweest.

Mr. J.P. Plasman heeft bekend gemaakt dat hij als de advocaat van de verdachte zal optreden. De strafpleiter wilde niet zeggen of hij door de verdachte is gekozen of door justitie is toegevoegd.

(Bron: NOS Nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief