Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Al-Qaeda waarschuwt VS voor 'ondraaglijke hel'

5 nov 04

Een radicale moslimgroepering die banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda, heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor vergelding na de herverkiezing van president Bush. De groepering dreigde vrijdag op haar website met een "ondraaglijke hel''.

"De komende dagen zal blijken dat degene die u hebt gekozen, u zal leiden naar een ondraaglijke hel'', aldus de verklaring. De groep noemt zich de Abu Hafs al-Masri Brigades, naar een al-Qaedacommandant die in 2001 in Afghanistan werd gedood tijdens gevechten met het Amerikaanse leger.

De groepering heeft ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslagen in Madrid eerder dit jaar, waardoor 191 mensen omkwamen en 1900 gewond raakten.

"Hoewel de crimineel Bush de afgelopen vier jaar bloed heeft vergoten van moslims en ondanks de slachtingen die hij heeft begaan en nog steeds uitvoert in Afghanistan, Palestina en Irak, zien we dat het applaus van zijn volk toeneemt. Dit laat het wezen van het Amerikaanse volk zien die de oorlog tegen de islam onder aanvoering van de VS heeft goedgekeurd'', aldus de verklaring.

De waarschuwing komt enkele dagen na die van al-Qaedaleider Osama bin Laden. Deze had de VS vlak voor de verkiezingen gedreigd met nieuwe aanslagen die zouden lijken op de aanslagen van 11 september 2001 toen bijna 3000 mensen omkwamen.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief