Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Toestand Arafat onveranderd

6 nov 04

De gezondheid van de Palestijnse leider Yasser Arafat is nog steeds "kritiek, maar stabiel". Zijn toestand is niet veranderd ten opzichte van gisteren. Dat heeft een woordvoerder van het militaire ziekenhuis nabij Parijs in een korte verklaring bekendgemaakt.

Naar verwachting zullen er vandaag geen verdere mededelingen over de gezondheidstoestand van de zieke Arafat worden gedaan.

Coma
Eén van de voornaamste raadgevers van Arafat, Nabil Abou Roudeina, heeft tegenover de pers bevestigd dat de gezondheid van de Palestijnse leider kritiek is. Volgens hem is Arafat echter niet hersendood, zoals de afgelopen dagen door verschillende bronnen werd gesuggereerd.

Arafat kan er nog bovenop komen, zei Roudeina. De Palestijnse leider zou in een coma verkeren waar hij nog uit zou kunnen ontwaken. "We hopen dat zijn gezondheidstoestand de komende dagen zal verbeteren", aldus Roudeina.

De adviseur van Arafat negeerde met zijn mededelingen een besluit van de PLO-top dat alleen de artsen van Arafat uitlatingen mogen doen over zijn gezondheid. Dat besluit was in overleg met Arafats familie genomen.

Overleg
Intussen wordt nog steeds koortsachtig vergaderd over waar Arafat begraven zal worden en wie de Palestijnse leider zal opvolgen.

De Palestijnse premier Qurei overlegt vandaag met de PLO-top, onder meer over veiligheid in het Midden-Oosten. Daarbij zullen ook leden van de Hamas-beweging en de Islamitische Jihad aanwezig zijn.

(Bron: NOS nieuws)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief