Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Voorzitter LPF opgepakt voor bedreiging eigen partij

11 nov 04

LPF-voorzitter S. Moleveld (33) is woensdag door de politie in Rotterdam aangehouden. Dat bevestigde een woordvoerder van justitie donderdag. Het Openbaar Ministerie verdenkt Moleveld ervan een valse dreigbrief aan zijn eigen partij te hebben gestuurd.

Per fax bedreigde hij vrijdag zichzelf en Tweede-Kamerlid Herben. Als afzender meldde hij een islamitische groepering. Moleveld deed namens de LPF aangifte van de bedreiging. Hij heeft daarmee volgens het Openbaar Ministerie een valse aangifte gedaan. De politie wil de kosten van die aangifte verhalen op Moleveld. De voorzitter heeft inmiddels bekend.

Het LPF-Tweede-Kamerlid Herben zegt blij te zijn met het snelle optreden van de politie. Hij noemt de bedreiging door de partijvoorzitter een "onaangename verrassing". Herben wil snel een vergadering van de LPF uitschrijven zodat de leden een nieuw bestuur kunnen benoemen. Het nieuwe bestuur krijgt de taak de partij te hervormen.

Fractievoorzitter Van As van de LPF is verbijsterd over het optreden van de partijvoorzitter. Hij noemt de actie van Moleveld "idioot". De fractie maakte zich aan het eind van de zomer los van de partij LPF. Volgens Van As is nu bewezen dat de fractie indertijd de juiste keus heeft gemaakt.

Voorzitter Moleveld had al eerder aangekondigd zijn functie als voorzitter neer te leggen. Hij trad aan het eind van de zomer aan toen de vorige voorzitter, Belder, moest aftreden. Hij bleek veroordeeld te zijn wegens fraude.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief