Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Duo wilde Hirsi Ali en Wilders doden'

13 nov 04

De moordaanslagen die woensdag zijn verijdeld met de arrestatie van twee mannen in het Laakkwartier, waren gericht tegen de Tweede-Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van diverse bronnen.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft nog niet gereageerd op het bericht. VVD'er Hirsi Ali en het onafhankelijk Kamerlid Wilders hebben zich een aantal keren kritisch uitgelaten over de islam. Hirsi Ali maakte samen met de vermoorde Theo van Gogh de film 'Submission', over de mishandeling van moslimvrouwen. Hirsi Ali krijgt al twee jaar bewaking vanwege bedreigingen. Wilders heeft sinds kort ook persoonsbeveiliging.

Afgelopen woensdag werden na een lange belegering van een pand aan de Antheunisstraat in Den Haag twee mannen aangehouden. Het ging om Ismail A. en Jason W. Het duo gooide bij een aanvankelijk mislukte arrestatie twee handgranaten naar de politie. Vier agenten raakten daarbij gewond. In hun woning werden nog eens drie handgranaten aangetroffen.

Op dezelfde dag werden in Amersfoort en Amsterdam nog vijf mannen aangehouden. Zij zouden tot dezelfde terreurgroep, de zogenaamde 'Hofstadgroep', behoren als de arrestanten in Den Haag. Eén van de vijf mannen wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Van Gogh.

Justitie maakte gisteravond bekend dat het jacht maakt op meer leden van de 'Hofstadgroep', waartoe ook Mohammed B., de verdachte van de moord op Van Gogh, behoort.

(Bron: NRC/Nosnieuws.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief