Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Mohammed B. discussieerde druk op internet

16 nov 04

Mohammed B., verdacht van de moord op Theo van Gogh, deed tot vlak voor zijn daad mee aan discussies op internet over de islam. Dat was bijvoorbeeld via de website www.marokko.nl. Dat blijkt uit onderzoek van Radio 1-Journaal.

Volgens dat onderzoek liet Mohammed B. op 2 november, de dag van de moord, om even voor half een 's nachts nog een bericht achter in een discussie over joden.

Mohammed B. was sinds 27 maart lid van het forum. Hij liet in de maanden tot aan de moord 266 bijdragen achter over diverse onderwerpen. In de drie dagen voor de moord was hij elke dag online en liet hij ruim honderd reacties achter. De bijdragen werden gaandeweg feller van toon en inhoud.

Dat gebeurde na de inval in oktober in Utrecht bij een Marokkaans gezin. "Hoe meer onschuldige moslims worden gepakt hoe beter, dan pas realiseren zij hoe nazi-achtig jouw soort wel is," schreef hij aan een pro-Amerikaanse deelnemer.

In een discussie over buitenlandse moslims die in Irak aan de kant van de opstandelingen meedoen, reageert hij op iemand die hen gespuis noemt. "Zij komen de kopjes van jouw broeders en van dat dikke varken Allawie wat kleiner maken. En wat jij gespuis noemt, noem ik mannen met ballen, die niet net zoals die homootjes vanuit Apache's en F16's aanvallen."

In de avond van 1 november tot en met het eerste half uur van de volgende dag zet hij 32 berichten op de site. Een van die berichten gaat over westerse soldaten in Irak. "Ik hoop echt dat ze stuk voor stuk als gebraden varkentjes terugkomen. Zonder hun rotkoppen natuurlijk," aldus Mohammed B.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief